23 Ağustos 2012 Perşembe

Selam


Selam.

Buraya öğrendikçe Java ile ilgili yazılar yazacağım.
Yazıların sıklığı veya uzunluğu maalesef standart olmayacak, çünkü ne zaman vaktim olursa ve yalnızca öğrendikçe buraya yazmayı düşünüyorum. Bu blogun tek amacı diğer insanlarla bilgimi paylaşmak değil, aynı zamanda kendime bir belge oluşturmaktır.

Söz uçar yazı kalır diye boşuna dememişler, kimi zaman projelerle uğraşırken daha önceden üstesinden gelemediğiniz bir problemin aslında ne kadar kolay bir çözümünün olduğunu görebiliyorsunuz. Dahası, bazen probleminiz için bir google araması yapıyorsunuz ve istediğiniz sonuca ancak saatler sonra ulaşabiliyorsunuz. Bu, doğal olarak onlarca internet sitesini taramış olduğunuz anlamına geliyor. Eğer çözümü bulup uyguladıktan sonra onu unutmayacağınızı düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz.

İşte bu sebepten dolayı, öğrendiklerimi bir yerlerde toplamayı hep istemişimdir.

Yeni bir şeyler öğrenirken, sadece kitaplardan veya başka bir kaynaktan bir şeyler öğrenip sonra onu uygulamaya geçirmenin bazen bizi kısıtladığını ve yeteri kadar şey öğrenmemizi engellediğini düşünürüm. Bazen aklınıza takılan bir soruyu yanınızda duran birine sormak ve onun bu konudaki düşüncelerini öğrenmek çok yararlı olabilir. Mesela, probleminiz düşündüğünüz kadar kolay veya zor mu, çözüme ne kadar yakınsınız, nerelere bakmanız gerekir gibi soruları bir kitaptan daha çok, bir insandan öğrenirsiniz.
İşte bu yüzden de, her şeyi bilen biri olmadığım halde, yine de yazıların birilerine faydalı olacağı görüşündeyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder